Lithobeton wint FEA 21 award met innovatief drainerend systeem

Lithobeton wint FEA 21 award met innovatief drainerend systeem

Lithobeton nam samen met opdrachtgever Aquafin, studiebureau Sweco, aannemer Penninck en ingenieursbureau AB Road bvba de prijs graag in ontvangst. Afbeelding ©FEBE

Ieder jaar organiseert FEBE, de federatie van de Belgische prefab betonindustrie, de FEBE Elements Awards om de meest tot de verbeelding sprekende projecten of innovatieve producten met prefab beton te bekronen. Dit jaar nam Lithobeton samen met opdrachtgever Aquafin, studiebureau Sweco, aannemer Penninck en ingenieursbureau AB Road bvba deel met het saneringproject Slijperstraat te Staden in de categorie “Precast in Infrastructure”.

In dit project is er gebruik gemaakt van een innovatieve wegopbouw waarbij de weg functioneert als een onbewerkte akker terwijl hij even duurzaam is als een klassieke wegopbouw, zelfs bij veel en zwaar verkeer. Voor deze nieuwe wegopbouw werden speciale geprefabriceerde betonnen kolken ontwikkeld, die het water opvangen en filteren, alsook betonnen U-goten, die het water verdelen en ter plaatse laten infiltreren.

De jury erkende dit project als een innovatie daar het een oplossing biedt aan een groeiend probleem om grote waterhoeveelheden op te vangen zonder afbreuk te doen van een klassieke wegopbouw.

Zaakvoerder Tom Bulcke nam de award graag in ontvangst.

Meer informatie over onze U-kanalen met waterinfiltratie en klimaatrobuuste opbouw kan u vinden op : https://www.lithobeton.be/nl/water/u-kanalen-en-grachten/u-kanaal-100x18x60

Bekijk de prijsuitreiking hier (van 1:14min tot 1:26min) : https://febeawards.be/nl/livestream-uitreiking/